FİP enfeksiyonu

Bünyemizde maalesef kesin tedavisi olmayan ancak semptomatiktedavi yapılabilen ve genellikle bu hastalığa yakalandıklarında ömürleri çok kısalan ve hastalığın son dönemlerinde ciddi ve profesyonel desteğe ihtiyaç duyulan FİP (FelineİnfectiousPeritonitis) enfeksiyonuna yakalanmış çocuklarımızın da bakım ve tedavileri yapılmaktadır.

Bu çocuklarımız felçli ya da diğer sağlık sorunları nedeniyle bizim bünyemizde olan diğer kedilerimizden ayrı ve özel bir ortamda bakılmakta olup profesyonel ekibimiz tarafından kontrolleri destek tedavileri ve bakımları özenle yapılmaktadır. Bu çocuklarımızla ilgilenen ekip arkadaşlarımız kılık kıyafet ve çalışma ekipmanlarına ayrıca özen göstermekte olup sadece bu çocuklarımızla ilgilenmektedir. Bu hastalık CoronaVirüs ün mutasyona uğramasıyla ortaya çıkar ve hastalığa sebep olduğu kedilerde kuru ve yaş formlarda olmak üzere 2 formda görülen ve kesin tedavisi olmayan bir rahatsızlıktır.

Bu hastaların bağışıklıklarını yüksek tutmak ve onlara stressiz bir ortam sağlamak destek tedavi kısmının önemli bir bölümünü oluşturmaktadır. FİP e yakalanmış kedilerin diğer kedilerle temasının önlenmesi hastalığın yayılmasını ve sağlıklı kedileri korumak için önemli bir kuraldır. Hastalık direkt temasla yayılmakta olup en önemli yayılma şekli enfekte kedilerin dışkılarıyla temas eden kedilere bulaşma şeklinde olmaktadır. Hastalık etkeni ortamda 2 aya kadar canlı kalabilmektedir. En önemli korunma yöntemlerinden biri ortamın mama ve su kaplarının çamaşır suyuyla dezenfekte edilmesidir.