S.S.S.

ENCANDER olarak önceliğimiz köpekler için gençlikten felçli veya kaza, şiddete maruz kalıp felç geçirmiş canlar, kediler için ise felç ve FIP hastalığına yakalanmış canlardır.

ENCANDER olarak tabi ki de önceliğimiz taşra, köy gibi yardım ve tedavi olanaklarının düşük olduğu bölgelerdir.

ENCANDER kuruluş aşamasından itibaren bugün dahi her aşamada hukuki danışmanlık alarak ilerlemektedir. ENCANDER engelli ve felçli hayvanları kurtarma çalışmalarını yürütmenin yanında anlaşmalı avukatlarımız aracılığı ile hayvan haklarını korumak adına her mecrada çalışmalarını sürdürmektedir.

ENCANDER olarak tesislerimizde verdiğimiz bakım ve tedavi hizmetlerimizin kalitesini koruyabilmek adına belirlediğimiz kapasiteler çerçevesinde ve koruyucu aile yöntemiyle vaka kabul edebiliyoruz.

ENCANDER olarak, vaka öğrenildiğinde ve şartlarımıza uyduğunu belirlendikten sonra 24 saat içerisinde gerek derneğimiz imkânlarıyla gerekse vakayı bulan hayvan severler yardımlarıyla vakanın kliniklere naklini sağlıyoruz. Akabinde gelen vakanın bütün kan testleri yapılıp röntgenleri çekildikten sonra tedavi yöntemi belirlenir ve derhal tedavi sürecine başlanır. Bu tedavi ilaçla tedavi veya ameliyat olabilmektedir. Kliniklerde tedavi süreci bittikten sonra Yaşam Merkezimize gelmesi için organize oluyoruz.

ENCANDER olarak, aldığımız vakaların durumlarını gerek ameliyat gerek ise başka tedavi yöntemleriyle oturmuş hale getirildikten sonra yaşam merkezimize nakledilmektedirler. Nakledilen canlar yaşam merkezimizde 7/24 veteriner ve uzmanlar gözetiminde yaşamlarını yeni bir yuva bulana kadar sürdürmektedirler.

ENCANDER olarak, alamadığımız vakalar için vakanın bulunduğu bölgede veteriner bilgilerini paylaştıktan sonra ilan desteği sağlamaktayız. İlaveten diğer derneklerle iletişime geçerek müsait olan derneğe vakanın yönlendirilmesini sağlıyoruz.

ENCANDER olarak, yaşam merkezimiz ve kliniğimizde toplam 400’ü aşan vakayla ilgilenebilmekteyiz. Derneğimizin yeni yerleşkesi inşaat halindedir. Yerleşkemiz tamamlandıktan sonra kapasitemizi 100 vaka arttırabileceğiz. Bu süreçte Belediye, orman su işleri ile işbirliği yapma yollarını araştırarak süreci hızlandırmayı hedeflemekteyiz.